Ilan Van Wilder doet plots mee voor het Giro-klassement en geeft zijn ambities aan

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Ilan Van Wilder doet plots mee voor het Giro-klassement en geeft zijn ambities aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ilan Van Wilder staat 15e in het algemeen klassement. Voor de Giro werd dat niet meteen gedacht, omdat hij in dienst van Remco Evenepoel moest rijden.

Voor de Giro was het doel zeer duidelijk. De Giro met Remco Evenepoel winnen en Ilan Van Wilder zou de man zijn die het langste bij Evenepoel zou blijven. 

Maar tijdens de 1e rustdag moest Evenepoel na een coronabesmetting naar huis en daardoor vielen alle verplichtingen bij Soudal Quick-Step weg. Zo kon Van Wilder zijn eigen ding beginnen doen en staat hij nog altijd hoog in het klassement. Hij staat 15e en op 3'16" van een plaats in de top 10. 

Zou aan het einde van de Giro een top 10-plaats mogelijk zijn? "Dan zal ik eerst in Rome moeten geraken", antwoordde Van Wilder met een kwinkslag bij Het Nieuwsblad. "Maar serieus, misschien kan het wel. Al is het geen hoofddoel. Ik zal gewoon voor de rest van de Giro elke dag het beste van mezelf geven."

"Het voelt ook niet als een examen aan, om mij als klassementsman te tonen", ging Van Wilder verder. "Ik zit hier voor mijn ploeg en probeer te genieten. Niets moet, want deze Giro heeft al bewezen dat plots alles in het water kan vallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties