VOORBESCHOUWING RIT 16 GIRO: Krijgen we nu eindelijk vuurwerk tussen de klassementsmannen?

VOORBESCHOUWING RIT 16 GIRO: Krijgen we nu eindelijk vuurwerk tussen de klassementsmannen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de tweede rustdag in de Giro staat meteen een bijzonder zware etappe op het programma. Er wacht de renners ook een bijzonder zware slotklim.

PARCOURS

Na de tweede rustdag krijgen de renners geen makkelijk parcours voor de wielen. In de 203 kilometer tussen Sabbio Chiese en Monte Bondone wachten maar liefst 5 beklimmingen en meer dan 5000 hoogtemeters. 

Voor vuurwerk tussen de klassementsmannen is het wellicht wachten tot de slotklim, de Monte Bondone (22.7 km aan 6.4%). Vooral in het begin en het midden van de klim zitten er een paar stroken tot meer dan 10 procent, de laatste 3 kilometer zijn dan weer een stuk makkelijker. 

FAVORIETEN 

Is dit de dag waarop de klassementsmannen eindelijk eens voor een ritzege gaan strijden? Door de lengte van de etappe en de vele beklimmingen zou het wel eens weer aan de vluchters kunnen zijn. 

De strijd voor de bergtrui zou daarin wel eens kunnen meespelen. Zo staan Davide Bais, Thibaut Pinot, Einer Rubio en Ben Healy nog relatief dicht van elkaar. Zij zouden wel eens kunnen meezitten in de ontsnapping. En Pinot wil nog revanche voor de verloren ritzege naar Crans Montana. 

© photonews

Ook Ilan Van Wilder zou voor deze etappe kunnen gaan en meteen ook weer een paar plaatsjes kunnen opschuiven in het klassement. Jack Haig zou dezelfde plannen kunnen hebben. 

Bij de klassementsmannen lijken vooral Primož Roglič, Geraint Thomas en Joao Almeida de vooruitgeschoven mannen. Bij Caruso, Kämna, Leknessund en Dunbar is het nog afwachten wie effectief stand kan houden in die top vijf van het klassement. 

ONZE STERREN

**** Thibaut Pinot

*** Einer Rubio, Ilan Van Wilder

*** Primoz Roglič, Geraint Thomas, Joao Almeida

* Jefferson Cepeda, Jack Haig, Lennard Kämna, Ben Healy

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties