Michel Wuyts is stellig voor belangrijke rit in de Giro: "Anders begrijp ik het niet meer"
Michel Wuyts is stellig voor belangrijke rit in de Giro: "Anders begrijp ik het niet meer"
Foto: © photonews

De Giro staat donderdag voor een eerste etappe van een belangrijk drieluik. De klassementsmannen gaan zich allicht weer tonen.

Donderdag krijgen de renners een relatief korte etappe met 161 kilometer. Onderweg liggen er wel 5 beklimmingen, waarvan 3 in de laatste 30 kilometer. Dat moet weer voor spektakel zorgen tussen de klassementsmannen. 

Nadat zij woensdag een relatieve snipperdag konden nemen na de zware rit van dinsdag gaat er wellicht weer volop gekoerst worden voor de roze trui. Thomas, Almeida en Roglič staan namelijk op slechts 30 seconden van elkaar. 

Toont Roglič zich nu wel?

Vooral  het voorlaatste klimmetje, de Coi, is lastig: 5,8 kilometer aan 9,7%. Michel Wuyts verwacht hier dan ook spektakel. "Als hier niemand van het klassement beweegt, begrijp ik het niet meer. Deze klim lijkt klaargelegd voor Roglič", zegt hij bij HLN. 

Roglič kan daar volgens Wuyts zijn explosiviteit aanspreken, als hij niet weer een minder moment kent zoals dinsdag. "Maar na dinsdag is er wat twijfel: ik ben benieuwd hoe goed hij hier voor de dag komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties