Tadej Pogačar met stevig nadeel naar de Tour? Ploegleider komt met onrustwekkend nieuws over blessures

Tadej Pogačar met stevig nadeel naar de Tour? Ploegleider komt met onrustwekkend nieuws over blessures
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogačar heeft na zijn operatie nog altijd niet op de weg kunnen trainen. Mogelijk gaat de Sloveen voor de Tour ook geen wedstrijden meer rijden.

In Luik-Bastenaken-Luik kwam Tadej Pogačar ten val en werd diezelfde dag nog geopereerd aan meerdere breuken aan zijn pols. Ondertussen moest de Sloveen uitsluitende op de rollen trainen. 

Op de weg fietsen lukte dus nog niet. Ploegleider Andrej Hauptman gaf bij RTV Slo een update. "Hij zal de komende dagen een poging wagen om buiten te fietsen, maar het is moeilijk om er nu al iets over te zeggen. Het zal allemaal afhangen van hoeveel pijn hij nog voelt."

Geen wedstrijden meer voor de Tour?

Pogačar heeft ondertussen wat oefeningen gedaan in het zwembad alsook wat lopen. "Pas als alles weer normaal is, kan hij ook op volle kracht weer trainen. Hij traint nu nog steeds volgens een aangepast programma."

De Ronde van Slovenië (14-18 juni), de traditionele voorbereidingswedstrijd van Pogačar op de Tour, zal dus moeilijk te halen worden. Mogelijk zal Pogačar dus zonder wedstrijdritme naar de Tourstart in Bilbao trekken op 1 juli. 

"Het is moeilijk voor te stellen dat Tadej fit zal zijn voor de Ronde van Slovenië. Wel gaan we met Tadej nog etappes van de komende Tour verkennen", stelde Hauptman nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties