Ploegleider van Primož Roglič benoemt een doorslaggevende factor in tijdrit: "Heeft een groot, groot verschil gemaakt"

Ploegleider van Primož Roglič benoemt een doorslaggevende factor in tijdrit: "Heeft een groot, groot verschil gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primož Roglič deed zaterdag wat niemand nog mogelijk achtte in de klimtijdrit. Hij pakte het roze nog af van Geraint Thomas, ondanks een kettingprobleem.

Primož Roglič moest 26 seconden goedmaken op Geraint Thomas, maar nadat zijn ketting er plots afviel nadat hij in een putje reed, leek niemand nog een cent te geven voor zijn kansen. 

Toch maakte Roglič het toch nog helemaal goed en pakte zelfs nog 14 seconden extra  op Thomas, vooral dankzij een ijzersterk laatste deel, waarbij Thomas ook een beetje instortte. 

Sloveense supporters

Roglič leek wel in Slovenië te rijden, want zowat alle fans langs de kant zwaaiden met Sloveense vlaggen. Volgens ploegleider Marc Reef heeft dat wel degelijk invloed gehad. 

"De supporters hebben een groot, groot verschil gemaakt", zegt hij bij Het Nieuwsblad. Dat voelden ze al bij de verkenning. "Primož is een trotse man, trots op Slovenië ook."

"Natuurlijk heeft hem dat energie gegeven. Hij wilde al die mensen hier inspireren. Meer dan wat dan ook heeft dat hem vandaag vooruit gestuwd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties