Victor Campenaerts over zijn moeilijke revalidatie na wervelbreuk: "Dat beseffen is best lastig"

Victor Campenaerts over zijn moeilijke revalidatie na wervelbreuk: "Dat beseffen is best lastig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts kan eindelijk weer aan koersen denken na een gebroken ruggenwervel. Maar die revalidatie verliep niet helemaal van harte.

Er staan dit seizoen nog maar 6 koersdagen op de teller van Victor Campenaerts en dat heeft alles te maken met zijn zware val in de Bredene Koksijde Classic waarbij hij dus een ruggenwervel brak. 

Campenaerts bracht lange dagen door in zijn bed, waar hij voornamelijk stil moest liggen. "Na een paar dagen in dat bed kreeg ik een ongelofelijke degout van mezelf", zegt Campenaerts bij Het Nieuwsblad. Omdat hij maar hele dagen niets anders deed dan op sociale media te zitten.

Lange inactiviteit heeft gevolgen

Hij stortte zich dan maar op boeken over sportfysiologie en kreeg ook van veel renners bezoek, onder meer van Florian Vermeersch, die niet ver van hem woont. Na anderhalve maand kon Campenaerts eindelijk weer fietsen. 

Wel slechts een halfuur op de rollen, aan lage intensiteit. En dan merkte Campenaerts de impact van zijn lange inactiviteit. "Op zo’n moment beseffen dat je fysiek minder bent dan je vader van 60 jaar oud, dat is best lastig."

Intussen gaat alles dus weer beter en kan Campenaerts weer aan koersen denken, met vanaf zondag een deelname aan de Dauphiné. Uitrijden is daar zijn enige doel, al wil hij ook ploegmaat Maxim Van Gils bijstaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties