Criterium du Dauphine 2023

Het Critérium du Dauphiné 2023 is de 75ste editie van de wielerwedstrijd met deze naam. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in en over het Critérium du Dauphiné 2023.

Het Critérium du Dauphiné 2023 maakt ook dit jaar deel uit van de WorldTour en is één van de belangrijkste voorbereidingskoersen op de Tour de France. Er zal in 2023 op zoek gegaan worden naar een opvolger voor Richie Porte. De Dauphiné, zoals de wedstrijd ook kortweg genoemd wordt, gaat dit jaar door van 4 tot en met 11 juni.

Deelnemers

In het Critérium du Dauphiné zijn de deelnemers nog niet definitief gekend. Wel lijdt het geen twijfel dat de organisatie erop zal hopen om opnieuw Wout van Aert, vorig jaar één van de grote smaakmakers en winnaar van de groene trui, opnieuw aan de start te krijgen. Ook zijn ploegmaat Jonas Vingegaard was er in 2022 bij en dat bleek uiteindelijk een voorbode te zijn op diens uiteindelijke Tourzege. Het is dus zeker en vast weer uitkijken naar zulke grote namen.

Parcours

Het Critériium du Dauphiné-parcours ziet er uiteraard elk jaar weer anders uit en is afhankelijk van het rittenschema. Het parcours bestaat dit jaar uit vier geaccidenteerde ritten, drie echte bergetappes en één individuele tijdrit. Het zwaartepunt van de wedstrijd ligt in de laatste drie dagen, wanneer het dus ferm bergop gaat. De Col de la Madelaine, Col de la Croix de Fer en Col du Granier zijn de bekendste beklimmingen die de renners voor de wielen krijgen. De Dauphiné begint met een etappe van en naar Chambon-sur-lac en de aankomst van de slotetappe ligt op La Bastille.

Laatste nieuws uit Criterium du Dauphine 2023

Meer nieuws
 Stand
1. Jonas Vingegaard Rasmussen 29:28:39
2. Adam Yates +2:23
3. Ben Alexander O'Connor +2:56
4. Rune Herregodts +0:19
4. Jai Hindley +3:16
5. Jack Haig +3:47
5. Maxim Van Gils +0:23
6. Guillaume Martin +4:51
7. Louis Meintjes +5:02
8. Torsten Tr?en +5:15