Tiesj Benoot noemt doorslaggevende factor bij dominantie van Jonas Vingegaard in de Dauphiné

Tiesj Benoot noemt doorslaggevende factor bij dominantie van Jonas Vingegaard in de Dauphiné
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot genoot donderdag van het autoritaire niveau van zijn kopman Jonas Vingegaard. Die reed de tegenstand op een hoopje.

Jonas Vingegaard lijkt al helemaal klaar voor de Tour. De Deen reageerde in de Dauphiné op een aanval van Richard Carapaz en Julian Alaphilippe, maar die konden plots niet meer mee. 

Vingegaard versnelde en reed solo naar de zege. Ploegmaat Tiesj Benoot was onder de indruk vanuit de achtervolgende groep. "Als ik zie welke hoge vermogens ik op de klim trapte en hij reed nog eens veertig seconden van mij weg, dan ben je van een andere dimensie" , zegt hij bij HLN. 

Benoot zag ook een voordeel voor Vingegaard. "Akkoord, het was warm, wat hij graag heeft, maar het is ook niet tegen Janneke en Mieke dat hij wint. Buiten Pogacar zijn de meeste goeie klimmers hier wel."

Deze zege zal de Deense Tourwinnaar vooral vertrouwen geven denkt Benoot. En dat terwijl er de komende drie dagen nog drie zware etappes op het programma staan. Vingegaard heeft nu al 1'10" voorsprong op zijn eerste achtervolger O'Conner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties