Victor Campenaerts had uitgedokterd plan om bolletjestrui te pakken, maar graaft zelf zijn graf: "Had ik dit geweten"

Victor Campenaerts had uitgedokterd plan om bolletjestrui te pakken, maar graaft zelf zijn graf: "Had ik dit geweten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts heeft het net niet kunnen waarmaken in de Dauphiné. Hij verspeelde nog nipt zijn bolletjestrui aan de Italiaan Giulio Ciccone.

Het mocht niet zijn voor Victor Campenaerts. Nadat hij zaterdag de bergtrui had veroverd, wou hij die zondag ook meenemen naar huis. Maar daar stak de Giulio Ciccone dus nog een stokje voor. Hij pakte uiteindelijk twee punten meer. 

Campenaerts had het allemaal goed uitgedacht. Hij vertelde bij Het Nieuwsblad dat hij tegen zijn medevluchters Alaphilippe en Benoot had gevraagd om hem de punten te laten pakken op de eerste twee beklimmingen. 

Maandag punten laten liggen

Dat gebeurde ook en in ruil reed Campenaerts snoeihard in de lange vallei. Daardoor kon de groep met Vingegaard niet terugkeren en kon de Deen niet nog een pak punten pakken. Maar door dat harde werk kon Ciccone uiteindelijk wegblijven.

Campenaerts was de Italiaan dan ook uit het oog verloren. "Ciccone ging me ook niet flikken, maar door collateral damage pakt hij de trui die hem niet interesseerde. En mij wel", sakkerde Campenaerts. 

Maandag zat Campenaerts ook in de vlucht, maar toen liet hij de bergpunten liggen. Had ik dit maandag geweten, dan liet ik niet de puntjes op die drie hellingen aan Latour en Grondin. Ach, zulke drama’s maken de sport ook mooi hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties