Victor Campenaerts staat voor bijzonder lastige opdracht in de Dauphiné, maar: "Dat is een bijkomende motivatiebron"

Victor Campenaerts staat voor bijzonder lastige opdracht in de Dauphiné, maar: "Dat is een bijkomende motivatiebron"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts veroverde zaterdag de bolletjestrui in de Dauphiné. Als hij die zondag mee wil nemen, heeft hij wel nog wat werk.

Victor Campenaerts veroverde zaterdag in de koninginnenrit de blauwwitte bolletjestrui door als eerste boven te komen op de Col de la Madeleine en de Col du Mollard. 

Als Campenaerts de bergtrui ambieert zal hij zondag wellicht als eerste moeten bovenkomen op de eerste twee klimmetjes van tweede categorie om telkens 5 punten te scoren. 

Lastige opdracht

Maar daarna volgen nog een klim buiten categorie, van tweede, eerste en nog eens eerste categorie. In totaal zijn er nog 50 punten te verdienen. Het wordt dus een erg lastige klus om de bergtrui mee naar huis te nemen, zeker door de klassementsmannen zoals Vingegaard. 

"Het wordt heel zwaar en zeer moeilijk om die ‘bollen’ te verdedigen, maar ik ga het proberen. Een bijkomende motivatiebron is dat mijn vriendin Nel erbij is", zei Campenaerts bij Het Nieuwsblad. 

Na de Dauphiné trekt Campenaerts naar Sestrières, waar hij voor twee weken op hoogtestage trekt. Niet in voorbereiding op de Tour, want Campenaerts rijdt onder meer de Roemeense Sibiu Tour (6-9 juli). 

Bergklassement Dauphiné

  1. Victor Campenaerts: 30
  2. Pierre Latour: 21
  3. Jonas Vingegaard: 18
  4. Mathieu Burgaudeau: 13
  5. Mauri Vansevenant: 12
  6. Anthony Perez: 12
  7. Adam Yates: 10
  8. Julian Alaphilippe: 10
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties