Weinig geloof bij belofte van Wout van Aert: "Denk dat nu maar niet"

Weinig geloof bij belofte van Wout van Aert: "Denk dat nu maar niet"
Foto: © photonews

Wout van Aert maakt dit jaar geen doel van de groene trui. Hij wil voor ritzeges gaan, Vingegaard helpen aan het geel en nog fris zijn voor het WK. En dan is er nog de geboorte van zijn tweede zoon.

Wout van Aert nam vorig jaar de groene trui mee naar huis, maar een tweede groene trui op rij, daar gaat Van Aert niet voor. Mede door de hierboven opgesomde redenenen. Maar niet iedereen hecht daar zoveel geloof aan. 

Onder meer Tom Steels, die net als Van Aert negen ritten won in de Tour en meermaals het groen droeg, denkt niet dat Van Aert een tweede groene trui zal laten liggen. "Denk nu niet dat Van Aert die trui zomaar gaat laten liggen", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Volgens Steels ziet Van Aert wat gevangen door het feit dat Jumbo-Visma weer voor het geel wil gaan met Vingegaard. Maar tegelijkertijd bewees Van Aert vorig jaar ook dat beide combineren wel degelijk mogelijk is. 

"Maar als hij het groen kan winnen, dan zal hij het zeker niet laten", stelt Steels nog. En wie voor zoveel mogelijk ritzeges gaat, komt natuurlijk automatisch in het groen terecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties