Het waren echt geen loze woorden van Evenepoel: reanimatie Mäder na val in ravijn, inmiddels tevergeefs gebleken

Het waren echt geen loze woorden van Evenepoel: reanimatie Mäder na val in ravijn, inmiddels tevergeefs gebleken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De woorden van Remco Evenepoel waren duidelijk: dit was te gevaarlijk. Vooral Gino Mäder heeft de gevolgen er van mogen ondervinden in de Ronde van Zwitserland.

Na afloop van de vijfde etappe gaf Remco Evenepoel kritiek op het feit dat in volle finale nog een gevaarlijke afdaling volgde na een beklimming. Gino Mäder en Magnus Sheffield geraakten in de afdaling van de Albulapas van de baan en belandden in de ravijn.

Een dokter was snel ter plaatse. Sheffield werd met een hersenschudding en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Bij Mäder leek het nog een stuk erger, want de Zwitser werd bewegingsloos aangetroffen. Zijn ploeg Bahrein liet weten dat hij gereanimeerd is, vooraleer ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Beide renners moeten alleszins wel uit de Ronde van Zwitserland stappen. Bij Team UAE moet ook George Bennett opgeven. Bij de Nieuw-Zeelander is dat een gevolg van een valpartij in de tweede etappe van deze rittenkoers. 

Update: inmiddels heeft ons het nieuws bereikt dat Gino Mäder bij zijn valpartij is overleden. Onze redactie wenst zijn familie, vrienden en ploeg veel sterkte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties