🎥 Urška Žigart, vriendin van Tadej Pogačar, strandt met streep in zicht van mooie zege, reeks SD Worx doorbroken

🎥 Urška Žigart, vriendin van Tadej Pogačar, strandt met streep in zicht van mooie zege, reeks SD Worx doorbroken
Foto: © photonews

De derde etappe in de Ronde van Zwitserland is op een thriller geëindigd. Urska Zigart werd pas op 100 meter van de streep ingehaald, Gasparrini doorbrak de zegereeks van SD Worx.

Na een zegereeks van 20 overwinningen op rij heeft SD Worx eens niet gewonnen. In de derde etappe van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen heeft Eleonora Gasparrini (21) van UAE Team ADQ de zege gepakt. 

In de derde rit tussen St. Gallen en Ebnat-Kappel moesten zo'n 120 kilometer afgelegd worden. Het was lang wachten op een vlucht, maar die kwam er op 50 kilometer van de streep dan toch. 

Onder meer Blanka Vas (SD Worx), Julie Van de Velde (Fenix-Deceuninck) en Urška Žigart (Jayco AlUla) sprongen met drie anderen weg. Op de laatste klim van de dag reed Žigart, de vriendin van Tadej Pogacar, op 12 kilometer van de streep weg. Vas pokerde en bleef zitten. 

De rest van de kopgroep werd gegrepen, Žigart bleef voor het peloton uitrijden met een kleine voorsprong. Bij het ingaan van de laatste kilometer had ze nog zo'n 15 seconden, maar op 75 meter van de streep werd ze toch nog bijgehaald, Gasparrini pakte dus de zege. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties