Wout van Aert zorgt met derde tijdrittitel voor mijlpaal voor Jumbo-Visma dit jaar

Wout van Aert zorgt met derde tijdrittitel voor mijlpaal voor Jumbo-Visma dit jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert pakte donderdag voor de derde keer de Belgische titel in het tijdrijden. Voor Jumbo-Visma meteen een nieuw mijlpijl dit jaar.

Jumbo-Visma pakte met Jos van Emden (Nederland), Atilla Valter (Hongarije) en Wout van Aert (België) tot nog toe drie titels in het tijdrijden. Vorig jaar pakte enkel Tobias Foss (Noorwegen) een nationale titel, maar pakte ook nog de wereldtitel. 

Van Aert zit samen met zijn zege in de E3 Saxo Classic zo aan twee zeges dit jaar. Ter vergelijking: vorig jaar had Van Aert al vijf zeges voor hij naar de Tour vertrok. En daar won hij dan drie etappes. 

40 zeges al dit jaar

De tijdrittitel van Wout van Aert zorgde er ook voor dat zijn ploeg Jumbo-Visma nu al de kaap van de 40 zeges heeft bereikt. Vorig jaar sloot het Nederlandse team het jaar af met 48 zeges, hun record is 49 zeges in 2019. UAE staat dit jaar op twee met 35 zeges, Soudal Quick-Step op drie met 31.

Met de Tour in het vooruitzicht komen daar allicht nog een paar zeges bij. Vorig jaar won de Nederlandse ploeg maar liefst 6 ritten en het eindklassement in de Tour. Dat record van 2019 zou er dit jaar wel eens aan kunnen geloven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties