Laatste Belgische tourwinnaar haalt ferm uit naar huidig peloton: "Dat ze dan stoppen met koersen en voor een bureaujob kiezen"

Laatste Belgische tourwinnaar haalt ferm uit naar huidig peloton: "Dat ze dan stoppen met koersen en voor een bureaujob kiezen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zolang Remco Evenepoel niet aan de start staat van de Tour de France zal Lucien Van Impe vermoedelijk de laatste Belgische tourwinnaar blijven. Hij heeft zich nu uitgelaten over een aantal zaken.

Lucien Van Impe won in 1976 de Tour de France, ondertussen is hij 76 jaar en geniet hij van zijn pensioen. Maar hij volgt de koers natuurlijk nog op de voet.

En hij heeft ook nog een stevige mening over een aantal zaken. "Ik ga niet slapen voor ik alles gezien heb", klinkt het in Het Nieuwsblad.

lucien van impe

Af en toe ergert hij zich blauw in de koers: "Zeker als ze met 100 man een berg op rijden. Ik begrijp er niets van. Ze beginnen maar in de laatste drie kilometer te koersen."

Reclameren

"En ze reclameren ook voor alles. Als het regent, dan is het te glad. Als het sneeuwt, is het te koud. Als het bergop gaat te lastig, als het bergaf gaat te gevaarlijk."

"Tja, stop dan met koersen en zoek je een bureaujob. Maar dan hebben ze zeer aan hun gat ... Ach, en het materiaal is zoveel beter dan vroeger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties