Krijgen we op dag 1 al een strijd om de gele trui tussen Vingegaard en Pogacar? Christoph Roodhooft is duidelijk

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Krijgen we op dag 1 al een strijd om de gele trui tussen Vingegaard en Pogacar? Christoph Roodhooft is duidelijk
Foto: © photonews

Krijgen we al tijdens de openingsetappe oorlog tussen de klassementsrenners. De rit leent er zich toe, maar Christoph Roodhooft, sportief manager van Alpecin-Deceuninck, vindt dat nog te vroeg.

De openingsrit in de Tour de France biedt al meteen stevige kost. Tijdens een lus rond Bilbao van 182 km moet er al stevig geklommen worden. Er liggen onderweg 5 officiële beklimmingen en ook de aankomstzone loopt op. Ook zijn er zo'n 3300 hoogtemeters. 

Dat klinkt ideaal om al een strijd tussen de klassementsrenners te krijgen. Vooral de laatste officiële helling leent er zich toe. De Côte de Pike is 2 km lang en gaat gemiddeld 10% omhoog. Al is vooral de laatste kilometer en vooral dan de laatste 500 meter steil. Daar gaan de percentages tot boven 15%. 

Christoph Roodhooft, sportief manager bij Alpecin-Deceuninck, schudde bij Het Nieuwsblad het hoofd. Hij verwacht geen strijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. "Omdat de voordelen van de mogelijke tijdswinst niet tegen de nadelen opwegen", klonk het. 

"Ook wie de gele trui pakt, moet al het gedoe eromheen erbij nemen. Dat gaan ze zo vroeg in de Tour willen vermijden", vulde Roodhooft aan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties