🎥 Victor Lafay zet Wout van Aert en Jumbo-Visma een neus in de tweede rit van de Tour, Yates blijft leider

🎥 Victor Lafay zet Wout van Aert en Jumbo-Visma een neus in de tweede rit van de Tour, Yates blijft leider
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op dag twee moesten de renners al de langste etappe afleggen. De Fransman Victor Lafay heeft Wout van Aert een neus gezet door de zege te pakken met een late aanval.

Onder meer Mads Pedersen en Jasper Philipsen probeerden even mee te gaan met een vlucht, maar uiteindelijk reden drie renners weg. Rémi Cavagna, Edvald Boasson Hagen en bergkoning Neilson Powless

Op zo'n 70 kilometer was het vat af bij Cavagna, op 36 kilometer moest ook Boasson Hagen de rol lossen. Vingegaard reed nog lek, maar zonder veel erg. Powless begon ondertussen aan de Jaizkibel met nog 1'40" voorsprong op het peloton. 

Maar die voorsprong slonk snel door het verhoogde tempo in het peloton. Voor Van der Poel en Girmay ging het al snel te vlug op de beklimming. UAE verhoogde het tempo voor de sprint op de bonificaties. Simon Yates probeerde, maar het was Pogacar die de 8 seconden pakte, Vingegaard nam er 5, Simon Yates 2. 

Lafay verpest feestje Van Aert

Pogacar trok door in de afdaling, Vingegaard weigerde weer over te nemen en de rest kwam terug. Pello Bilbao, Buchmann en ook Pidcock probeerden nog, maar Van Aert haalde alles terug. 

Onder vod versnelde de Fransman Victor Lafay nog en Wilco Kelderman twijfelde even. Van Aert probeerde nog in sprint, maar kwam te kort. Lafay pakt de zege voor Van Aert en Pogacar, die nog eens 4 bonificatieseconden pakte. Simon Yates blijft leider. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties