VOORBESCHOUWING TOUR DE FRANCE RIT 6: Legt Vingegaard de Tour meteen in een definitieve plooi?

VOORBESCHOUWING TOUR DE FRANCE RIT 6: Legt Vingegaard de Tour meteen in een definitieve plooi?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de eerste Pyreneeënrit volgt meteen de tweede, met een aankomst boven. Wie maakt zijn intenties voor het klassement duidelijk?

PARCOURS

Na zo'n dertig kilometer krijgen de renners een eerste opwarmertje met de Côte de Capvern-les-Bains (5,6 km aan 4,8%). Daarna volgen nog de Col d'Aspin (12 km aan 6,5%) en de Col du Tourmalet (17,1 km aan 7,3%). 

Na een lange afdaling van bijna 30 kilometer volgt de slotklim naar Cauterets-Cambrasque (16 km aan 5,4%). De laatste 5,3% gaan aan 7,5% gemiddeld omhoog. 

FAVORIETEN

Opnieuw een korte etappe die door de dominantie van Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard wellicht weer voor de vluchters zal zijn. Tenzij Jonas Vingegaard een etappe wil winnen en Jumbo-Visma de grote vlucht, die er zal zijn, wil controleren. 

Daardoor zijn onder meer vluchters zoals Thibaut Pinot, Dylan TeunsGiulio Ciccone, Felix GallNeilson Powless, Julian Alaphilippe, Matteo Jorgenson en Jack Haig bij de favorieten voor de etappe. 

Of Tadej Pogacar wil meteen revanche nemen voor zijn verloren tijd van dinsdag. Ook al wordt dat met deze vorm van Vingegaard moeilijk om te doen. Andere klassementsman zoals Skjelmose, Rodriguez, Pidcock, Gaudu en Bardet kunnen misschien geïnspireerd zijn door de actie van Hindley. 

ONZE STERREN

*** Dylan Teuns

** Felix Gall, Thibaut Pinot

* Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Jai Hindley

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties