Jonas Vingegaard staat weer in het geel, maar komt ook tot duidelijke conclusie na tijdsverlies op Pogacar

Jonas Vingegaard staat weer in het geel, maar komt ook tot duidelijke conclusie na tijdsverlies op Pogacar
Foto: © photonews

Jonas Vingegaard veroverde weer het geel, maar moest ook de helft van zijn voorsprong op Tadej Pogacar weer inleveren. De Deen beseft dat nog een lange Tour wordt.

Jonas Vingegaard en Jumbo-Visma probeerden Tadej Pogacar voor de tweede dag op rij op achterstand te rijden door al op 50 kilometer van de meet aan te vallen. Maar de Sloveen loste deze keer niet en viel zelf aan. 

Vingegaard staat wel weer in het geel. "Ik ben zeer gelukkig dat ik weer in het geel sta. Dat is altijd fijn en ik houd van deze kleur. Het is de meest iconische trui in deze sport", stelde hij achteraf. 

Gevecht tot in Parijs

"Ik had gehoopt op ritwinst, maar Tadej was sterk en verdient de ritzege. We wilden hem weer testen en kijken hoe hij zich voelde. Ik veronderstel dat hij beter was dan gisteren (woensdag, nvdr.). 

"We hebben het geprobeerd op de Tourmalet, maar we konden hem niet lossen. Het wordt nog een stevig gevecht tot in Parijs. Ik sta waar ik wil staan en de Tour duurt nog een tijdje. Alles kan nog gebeuren. En de ploeg was geweldig. Ik moet hen bedanken", besloot de Deen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties