Marc Sergeant is hard voor Jasper Philipsen: "Onnodig en hij verdient een straf"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Marc Sergeant is hard voor Jasper Philipsen: "Onnodig en hij verdient een straf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de 18e rit in de Tour de France was er wat rond Jasper Philipsen te doen. Marc Sergeant tilt er zwaar aan en vindt dat de groene trui bestraft moest worden. Dat werd uiteindelijk niet gedaan.

Halfweg waren er enkele renners die de oversteek naar de kopgroep wilden maken. Enkele renners van Lotto Dstny probeerden het en dat leidde tot wat frustraties. 

Toen Pascal Eenkhoorn bij een zoveelste poging van het peloton wegreed, was groenetruidrager Jasper Philipsen het beu. Hij wou een massasprint, ging achter Eenkhoorn aan en probeerde hem dat duidelijk te maken. Alleen verhinderde hij daardoor de uitval van Eenkhoorn. Hij sneed de pas af en daardoor moest Eenkhoorn zijn aanval afbreken. 

Achteraf zorgde die actie voor heel wat controverse. "Onnodig", stelde Marc Sergeant bij Het Nieuwsblad. Sergeant vond dat Philipsen bestraft moest worden. "Dat mocht hem een paar punten in het puntenklassement gekost hebben."

De jury besliste om Philipsen uiteindelijk niet te straffen. Mochten ze dat wel gedaan hebben, kon hem dat wel wat punten gekost hebben. Volgens de UCI-reglementen kan je voor obstructie 20 tot 100% van je punten in het puntenklassement verliezen. Dat zou een serieuze domper voor Philipsen geweest zijn. Momenteel heeft hij 150 punten voorsprong en is de groene trui zo goed als binnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties