Gaat het record met Eddy Merck er dan toch aan? 'Astana vindt akkoord met Mark Cavendish en versterkt zich met renner van Soudal Quick-Step'

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Gaat het record met Eddy Merck er dan toch aan? 'Astana vindt akkoord met Mark Cavendish en versterkt zich met renner van Soudal Quick-Step'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish zou nog een half seizoen doorgaan. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Ook zou het zich daarvoor met Michael Morkov versterken.

De voorbije Tour de France was dit een van de grote verhaallijnen: zou Mark Cavendish het record dat hij met Eddy Merckx deel verbeteren of niet? Een val en sleutelbeenbreuk zorgden voor een abrupt einde. En zo bleef Cavendish op 34 ritzeges staan. 

Dat zou ook zou blijven, want tijdens de Giro had de Brit ook zijn afscheid aangekondigd. Maar al snel kwamen er na zijn exit speculaties. Alexander Vinokourov zou er alles aan doen om de carrière van Cavendish alsnog te verlengen. 

Volgens La Gazzetta dello Sport zou er dat akkoord nu toch zijn. Cavendish zou nog voor een half jaar verlengen en na de Tour de France stoppen. Zo zou hij toch nog op het record dat hij met Merckx deelt, kunnen jagen. 

Ook is Astana op zoek naar versterking. Eerder werden al Jordi Meeus en Max Kanter genoemd. Volgens de Italiaanse krant zou er ook een extra lead-out komen als Cavendish verlengt. Dat zou Michael Morkov van Soudal Quick-Step zijn. Hij wordt als een van de beste lead-outs ter wereld gezien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties