SD Worx ziet een goede kans op een ritzege ontglippen: Lotte Kopecky verklaart de vreemde tactiek

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
SD Worx ziet een goede kans op een ritzege ontglippen: Lotte Kopecky verklaart de vreemde tactiek
Foto: © photonews

SD Worx heeft er geen goede dag in de Tour de France Femmes opzitten. Ze hadden een goede kans om de dagzege te pakken, maar Ricarda Bauernfeind kon wegglippen en won.

De dag begon voor SD Worx al meteen slecht. Lorena Wiebes kwam door maagproblemen niet aan de start. Zo werd de kans groter dat Lotte Kopecky de rit zou kunnen winnen. 

SD Worx leek de rit onder controle te hebben, maar in de finale sprong Ricarda Bauernfeind weg. De Duitse pakte al snel anderhalve minuut.

In het peloton lieten ze lange tijd begaan, maar op het einde zette SD Worx Marlen Reusser nog op kop. De voorsprong ging eerst nog snel naar beneden, maar het kwam te laat. Ook sprong Reusser nog weg en ze sprintte naar de 2e plaats. 

Een vreemde tactiek bij SD Worx, maar Kopecky verklaarde het. "Reusser deed het in de achtervolging goed, maar we wilden het gat niet te snel dichten. Dan zouden namelijk nog aanvallen volgen", zei ze bij Sporza

Speelde de afwezigheid van Wiebes mee? "We hadden een 7e renster kunnen gebruikt hebben, maar het is nu zo", aldus Kopecky. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties