Australië ook bij de junioren jongens aan het feest na een duel met Ben Wiggins (de zoon van)

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Australië ook bij de junioren jongens aan het feest na een duel met Ben Wiggins (de zoon van)
Foto: © photonews

Oscar Chamberlain is de nieuwe wereldkampioen bij de junioren. Zo pakte Australië ook bij de junioren jongens het goud, net als bij de junioren meisjes. Hij won het duel van Ben Wiggins (de zoon van). De Belgen deden niet mee voor de medailles.

Voor de profs werkten de junioren eerst nog hun tijdrit op het WK af. Hun tijdrit was 22,8 km lang en ook voor hen lag de finish op de klim naar het kasteel van Stirling. 

Eerst was er de toptijd van Jacob Bush (29'20"), maar dan kwam Louis Leidert. Hij scherpte de tijd nog wat aan en kwam op 29'03" uit. Die tijd stond een hele tijd, maar op het einde kwamen nog enkele kanonnen. 

Er was Jorgen Nordhagen. Hij startte behoudend, maar reed een sterke slotklim. Uiteindelijk strandde hij op 3 seconden van Leidert. 

Daarna kwamen Ben Wiggins (zoon van Bradley Wiggins) en Oscar Chamberlain. Aan het 1e tussenpunt waren ze nog trager dan Leidert, maar aan het 2e tussenpunt namen ze het over. Chamberlain had daar 4 seconden op Wiggins en aan de streep deed de Australiër daar nog wat bij.

Chamberlain pakte het goud en won met 24 seconden van Wiggins. Leidert werd op 34 seconden 3e. De Belgen deden niet mee voor de medailles. Duarte Marivoet werd 7e op 57 seconden van Chamberlain, terwijl Sente Sentjens wel goed begon, maar daarna wegzakte. Hij werd uiteindelijk 17e op 1'31". 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties