Evenepoel verklaart tijdverlies op Roglic en Vingegaard, maar ziet ook positieve punten

Evenepoel verklaart tijdverlies op Roglic en Vingegaard, maar ziet ook positieve punten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel rijdt weer in zijn Belgische driekleur nadat hij donderdag zijn rode leiderstrui verloor. Hij hoopt vrijdag vooral te herstellen.

Remco Evenepoel blikte voor de etappe van vrijdag nog eens terug op de rit van donderdag en het tijdverlies dat hij er leed. De Belgische kampioen verklaarde dat hij hij super slechte dag had, maar ook geen super goede. 

Evenepoel trok zich wel op aan het feit dat zijn laatste anderhalve kilometer sneller was dan die van Roglic en Vingegaard. En dat op meer dan 1800 meter hoogte, wat de Belgische kampioen nog niet veel lukte. 

"Ze (Roglic en Vingegaard, nvdr.) reden enkele minuten heel snel en ik kon in die drie tot vier minuten waarin zij het verschil hebben gemaakt, niet volgen", zei Roglic bij Sporza. Maar Evenepoel zag ook hoe het niet moest, zoals Enric Mas dat donderdag deed. 

"Mas probeerde te volgen, maar ontplofte dan volledig. Ik voelde gewoon aan mijn benen dat ik ze niet kon volgen en dan had ik waarschijnlijk hetzelfde voor gehad. We kunnen het dus misschien wel met een positieve noot afsluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties