De verschillen in de Vuelta na een nieuwe bergrit: hoe staat Remco Evenepoel ervoor?

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
De verschillen in de Vuelta na een nieuwe bergrit: hoe staat Remco Evenepoel ervoor?
Foto: © photonews

Na een nieuwe bergrit zijn er in het algemeen klassement wat verschuivingen gebeurd. Sepp Kuss is de nieuwe leider en Primoz Roglic nam de meest bonificatieseconden.

In de 8e rit naar Xorret de Cati werd er tussen de favorieten voor de eindzege uiteindelijk gesprint voor de zege. Primoz Roglic nam de maat en nam zo 10 bonificatieseconden. Remco Evenepoel werd 2e en pakte er 6. Juan Ayuso nam als 3e 4 seconden. De anderen verloren 2 seconden. 

Sepp Kuss nam de leiderstrui van Lenny Martinez over. Op de 1e topfavoriet voor de eindzege heeft de Amerikaan 2'31" voorsprong. Na Evenepoel volgen nog Roglic, Jonas Vingegaard, Enric Mas en Ayuso in de top 10. Zij staan op 21 seconden van elkaar. 

Verder volgt Joao Almeida op plaats 11. Hij staat op 3'09" van Kuss en op 38 seconden van Evenepoel. Steff Cras staat 13e en volgt op 3'44" (1'13" van Evenepoel). Verder is er Aleksandr Vlasov die 15e staat. Hij volgt op 4'05" en op 1'34" van Evenepoel. Ten slotte is er ook nog Cian Uijtdebroeks. Hij staat 16e en volgt op 4'08" (1'37" van Evenepoel). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties