Remco Evenepoel geeft deels de tactiek voor de komende week prijs

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Remco Evenepoel geeft deels de tactiek voor de komende week prijs
Foto: © photonews

Na de tijdrit staat de rest van de 2e week in de Vuelta voor de deur. Met onder meer 2 zware Pyreneeënritten wordt het nog stevig.

Eerst is er nog de 11e etappe. Na een relatief vlakke aanloop eindigt die op een klim van 1e categorie. Die is 6,5 km lang en stijgt gemiddeld met 6,8%. Vooral op het einde gaat het stevig omhoog, met de laatste 500 meter aan gemiddeld 11,2%. Er zijn pieken tot 14%. 

Remco Evenepoel vergelijkt die col met die van Andorra, waar hij na een sprint won. "Als het opnieuw een sprint wordt, kan ik meedoen", vertelde hij aan Sporza. "Maar ik verwacht een vluchtersrit."

Na de tijdrit weet Evenepoel dat hij tegen 3 sterke mannen van Jumbo-Visma moet strijden. "Ik moet durven te gokken om andere ploegen uit hun kot te lokken", aldus Evenepoel. "Ik ben niet de enige die deze Vuelta wil winnen of die het podium wil halen. Anderen moeten ook meekoersen: Juan Ayuso, Enric Mas en de mannen van Bora-Hansgrohe."

Evenepoel verklaarde dat hij niet altijd het vuile werk zal opknappen. "Anderen mogen ook eens iets doen. Daarom proberen we deze week meer afwachtend en verdedigend te koersen", besloot hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties