Ploegleider Soudal Quick-Step kaatst de bal terug: "Dan vind ik de druk voor hen toch groter"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Ploegleider Soudal Quick-Step kaatst de bal terug: "Dan vind ik de druk voor hen toch groter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Vuelta ligt het klassement nog helemaal open. Er zijn de trio's van Jumbo-Visma en UAE en er zijn Remco Evenepoel, Enric Mas en Aleksandr Vlasov.

Hier en daar wordt geopperd dat Remco Evenepoel bondgenoten moet zoeken om het blok van Jumbo Visma te ontwrichten. Onder meer UAE zou een goed alternatief zijn.

Tijdens de rustige etappe naar Zaragoza kon Evenepoel eventueel al allianties sluiten. "Misschien heeft hij dat gedaan", liet ploegleider Geert Van Bondt niet in de kaarten van Soudal Quick-Step kijken. 

Al lijkt het erop dat Soudal Quick-Step niet meteen keuzes wil maken en niet te veel druk op Evenepoel wil leggen. "Onze hoofddoelen zijn nog altijd een ritzege die we al hebben, en het podium in Madrid", aldus Van Bondt. 

Voor Jumbo-Visma is het doel duidelijk: zij willen na de Giro en de Tour ook de Vuelta winnen. Zo zouden ze het 1e team zijn dat de 3 grote rondes in hetzelfde seizoen winnen. "Dan vind ik de druk toch veel groter bij hen dan bij ons", legde Van Bondt de druk bij het Nederlandse team. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties