Gaat Mark Cavendish Eddy Merckx dan toch voorbij? 'De Brit staat dicht bij een nieuw contract'

Gaat Mark Cavendish Eddy Merckx dan toch voorbij? 'De Brit staat dicht bij een nieuw contract'
Foto: © photonews

Mark Cavendish zou dan toch nog niet meteen op pensioen gaan. Hij is weer op training gespot en het lijkt erop dat hij een nieuw contract zou tekenen.

Eind 2022 leek het erop dat Mark Cavendish naar B&B Hotels-KTM zou gaan, maar door sponsorproblemen moest hij plots naar een ander team op zoek. Astana bood hem alsnog een contract voor een seizoen aan. 

Tijdens de Tour de France kwam Cavendish in de 8e rit ten val. Daarbij liep hij een sleutelbeenbreuk op. Zo leek er een voortijdig einde aan zijn carrière te komen. 

Maar ondertussen was Alexander Vinokourov aan een verlengd verblijf aan het werken. Davide Ballerini en Max Kanter werden al gehaald en met Cees Bol daar nog bij zou er een sterke lead-out op poten moeten gezet worden. 

MARK CAVENDISH WIL EDDY MERCKX VOORBIJ

Volgens GCN zou Cavendish dichtbij een contractverlenging van een jaar staan. Het doel is een 35e ritzege in de Tour om zo qua ritzeges alleen recordhouder te worden. Zo zou hij Eddy Merckx achter zich laten. Allebei hebben ze momenteel 34 ritzeges. 

Cavendish zou ook al op training gespot zijn. Hij probeert dit seizoen nog in actie te komen. Er wordt verwacht dat hij in de Ronde van Turkije terugkeert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties