Arnaud De Lie erkent één van zijn grote werkpunten: "Ik werk daar al lang op"

Arnaud De Lie erkent één van zijn grote werkpunten: "Ik werk daar al lang op"
Foto: © photonews

Arnaud De Lie is een van de beste Belgische renners naast Remco Evenepoel en Wout van Aert. Hij heeft nog een belangrijk werkpunt, maar is zich daar ook bewust van.

Arnaud De Lie bevestigde dit seizoen met liefst 10 overwinningen. Hij pakte ook zijn eerste overwinning in de WorldTour met de GP van Quebec. Met een machtige sprint kwam hij van ver terug en rolde iedereen nog op. 

De Lie heeft vaak problemen met positionering in de sprint, maar hij heeft ook nog een ander belangrijk werkpunt. Hij trapt vaak bijzonder groot, denk maar aan zijn beklimming van de Muur in de Omloop Het Nieuwsblad op het buitenblad. 

Veel getraind

"Er wordt almaar sneller gekoerst, dat maakt een juiste cadans superbelangrijk", zei De Lie daarover bij HLN. "Ik werk daar al lang op, samen met coach Jeroen Dingemans. De evolutie was dit seizoen merkbaar", stelt De Lie. 

Maar ondanks dat vele werk en evolutie trapt De Lie nog vaak te groot. "Maar het is niet iets wat ik met één training helemaal opgelost krijg. Er gaan daar meerdere jaren over", zegt De Lie nog. 

De Lie op de Muur van Geraardsbergen tijdens de Omloop

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties