Voor Tadej Pogacar is er veel meer aan de hand met de Tour 2024 dan enkel het zware parcours

Voor Tadej Pogacar is er veel meer aan de hand met de Tour 2024 dan enkel het zware parcours
Foto: © photonews

Het uitgestippelde parcours maakt van de Tour de France 2024 een heuse uitdaging. Maar volgens Tadej Pogacar is er nog veel meer aan de hand.

De organisatoren van de Tour de France hebben een verschrikkelijk zwaar parcours uitgetekend voor de Tour de France van volgend jaar.

Tadej Pogacar zal zijn voorbereiding anders doen dan andere jaren. “Ik houd ervan veel verschillende uitdagingen aan te gaan, maar misschien moet ik gewoon kalmeren en voorbereidingskoersen voor de Tour rijden. Dan neem je ook minder risico's”, zegt hij aan GCN.

Pogacar heeft een heel lijstje aan mannen die willen meedoen voor de eindzege, gaande van Jonas Vingegaard, over Remco Evenepoel en Primoz Roglic.

Zeker van die laatste verwacht hij veel. “Hij zal daar nog beter zijn, en de competitie zal toenemen, want nu is er met BORA nog een sterk team bijgekomen.”

En ook binnen zijn eigen UAE-ploeg ziet hij verschillende mogelijkheden. “Het is voor de druk beter om met twee leiders naar de Tour te gaan. Er zijn dan meer tactieken. Adam Yates, Juan Ayuso en Joao Almeida kunnen allemaal co-captain van het team zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties