Verrassing: 'Evenepoel heeft knoop doorgehakt over Giro en Tour, dit is het programma voor 2024'

Verrassing: 'Evenepoel heeft knoop doorgehakt over Giro en Tour, dit is het programma voor 2024'
Foto: © photonews

Officieel zal het programma van Remco Evenepoel voor 2024 pas bekendgemaakt worden bij de ploegvoorstelling begin januari. Maar ondertussen lijkt iedereen zeker dat het debuut in de Tour de France er zeker komt. En er ook geen Giro zal zijn.

Beginnen gaat Remco Evenepoel zoals wel vaker doen in Portugal, met de Ronde van de Algarve. Die won hij al eens in 2020 en 2022, dus een derde overwinning als start van het seizoen zou zeker niet onlogisch zijn. 

Daarna volgt een klassiek voorjaar, dat iets uitgebreider zal zijn dan de voorbije jaren. Naast Luik-Bastenaken-Luik wordt gedacht aan nog een paar andere klassiekers. Volgens Het Laatste Nieuws worden Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl of de Amstel Gold Race genoemd als mogelijke extra invulling(en).

Geen Giro, alles op de Tour de France

En daarna? Alles op de Tour de France. En dus geen Giro, ook al had Evenepoel dat zelf graag wel gedaan. Het ziet er naar uit dat het enkel Frankrijk zal worden, daarna de Olympische Spelen (met zowel de wegrit als de tijdrit).

Met ook nog het WK en de Ronde van Lombardije in het najaar zou het sowieso wel eens een erg pittig jaar kunnen worden voor Remco Evenepoel. Maar alles begint dus met een goede voorbereiding. Die is ondertussen al begonnen op Calpe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties