Jumbo Visma maakt vandaag nieuwe ploegnaam bekend, maar wij weten het al

Jumbo Visma maakt vandaag nieuwe ploegnaam bekend, maar wij weten het al
Foto: © photonews

Tijdens de geruchten over de fusie tussen Jumbo Visma en Soudal-QuickStep werd ook gesproken over welke naam de nieuwe fusieploeg zou dragen.

De samensmelting van de ploegen van Richard Plugge en Patrick Lefevere kwam er niet, maar Jumbo Visma krijgt wel een nieuwe naam.

Supermarktketen Jumbo haakt immers af al sponsor. Normaal was dat pas voor 2025, maar door de komst van een nieuwe sponsor wordt de naam nu al bekend.

Het wordt Visma-Lease a Bike. Lease a Bike is onderdeel van het Nederlandse PON dat al sponsor is van de ploeg van Plugge. Het nieuws wordt volgens de Nederlandse krant De Gelderlander vandaag nog officieel bekendgemaakt.

Lease a Bike is geen nieuwe sponsor voor Jumbo Visma, zij stonden het voorbije jaar al op de shirts van de Nederlandse wielerploeg. Visma is een Noors softwarebedrijf en zij blijven wel als hoofdsponsor bij de wielerploeg. Hun contract loopt voor onbepaalde duur.

Tijdens de fusiegesprekken viel ook de naam van Amazon als mogelijke sponsor, maar zij trokken zich na heel wat kritiek terug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties