Stevige concurrent erbij voor Wout van Aert op de Olympische Spelen

Stevige concurrent erbij voor Wout van Aert op de Olympische Spelen
Foto: © photonews

Wout van Aert wil volgend jaar inzetten op de Olympische Spelen. Zeker de tijdrit geniet zijn enorme aandacht.

De Olympische Spelen, dat maak je maar één keer in de vier jaar mee. Ook voor Wout van Aert is het een van de grootste doelen voor volgend jaar.

En daar mag je nu ook Brandon McNulty bijrekenen. “Ik heb nog steeds het gevoel dat ik probeer uit te zoeken welk type renner ik ben”, zegt de Amerikaan in gesprek met Velo en Cyclingnews.

Al wil hij volgend jaar ook volop inzetten op het tijdrijden, ook op de Olympische Spelen. “Ik probeer een klassementsrenner te zijn, maar soms rijd ik ook echt goede tijdritten en soms ben ik ook goed in eendaagse wedstrijden.”

Hij heeft dan ook een plan. “Misschien dat volgend jaar dus een kans is om andere wedstrijden te ontdekken dan de grote rittenkoersen van een week en zo. Ik probeer nog altijd te groeien.”

Al zit hij wel met het probleem dat de Spelen vlak na de Tour de France vallen. “Nu ik eindelijk heb gezien dat ik goed kan tijdrijden, wil ik daar voor gaan. Al is de timing wel lastig. De Olympische Spelen zijn direct na de Tour de France. Als je de Tour doet, kan je daar goed uitkomen, maar ook slecht. Wanneer je de Tour niet doet, kan het ook zo zijn dat je niet zo goed bent als de anderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties