Wielerwereld opnieuw in rouw: jonge renner (19) overleden na aanrijding op training

Wielerwereld opnieuw in rouw: jonge renner (19) overleden na aanrijding op training
Foto: © photonews

De wielerwereld is opnieuw opgeschrikt door het overlijden van een jonge renner. De jonge Spanjaard Íñigo Díaz Sanchez (19) overleefde een ongeval op training niet.

De Baskische wielerfederatie meldde het nieuws van het overlijden van Íñigo Díaz Sanchez (19) op haar sociale media. "De familie van ruim 6500 wielrenners, waaruit de Baskische federatie bestaat, wil graag het diepste medeleven overbrengen aan de familie, vrienden en teamgenoten van Íñigo."

Íñigo Díaz Sanchez werd donderdag op training aangereden door een wagen, waarvan al duidelijk is dat de bestuurder niet onder invloed was van alcohol. Díaz Sanchez werd onmiddellijk overgebracht naar een ziekenhuis.

Daar werd snel duidelijk dat Díaz Sanchez ernstige verwondingen had opgelopen door de aanrijding. Enkele uren later overleed de jonge renner aan de gevolgen van de aanrijding. 

Onder meer de Spaanse ploegen Movistar en Caja Rural-RGA hebben op sociale media hun medeleven betuigd. "Het is een schande om je leven te verliezen bij hetgeen je het liefste doet. Rust in vrede", schreef Movistar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties