Wout van Aert over opdringerige fans: "Dan wordt het een probleem"

Wout van Aert over opdringerige fans: "Dan wordt het een probleem"
Foto: © photonews

Wout van Aert is samen met Remco Evenepoel de beste en ook de bekendste renner van België. Maar dat heeft ook soms zijn gevolgen.

Komende zaterdag staat Wout van Aert voor het eerst aan de start van een veldrit dit seizoen. Hoewel er in Essen wellicht geen andere toppers aan de start staan, zal de publieke opkomst wellicht toch bijzonder groot zijn. 

Van Aert apprecieert dan ook zijn fans. "Ik probeer zoveel mogelijk tijd te maken voor mijn fans en ik besef uiteraard het belang ervan. Dankzij hen kan ik zo’n mooi leven leiden en word ik zo goed betaald", zegt hij bij De Rode Lantaarn. 

Privacy

Maar soms zijn die fans ook een doorn in het oog. "Soms slaat het eens door", stelt Van Aert. "Als ik me bijvoorbeeld niet meer perfect kan voorbereiden op de wedstrijd."

En er zijn ook momenten met zijn gezin waarop fans soms eens te ver gaan. "Als ik eens met mijn familie op restaurant bent wil ik ook met rust gelaten worden. Op zo’n momenten durf ik wel eens te zeggen dat het niet past."

Maar dat wil niet zeggen dat fans niet meer mogen vragen om op de foto te gaan met Van Aert. Maar er zijn wel grenzen. "Het wordt pas een probleem als ik me eraan begin te ergeren, als ik het niet leuk vind en als ik het gevoel heb dat mijn privacy weg is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties