Paul Herygers spreekt over van der Poel en is duidelijk over van Aert: "Daarom hebben ze dat gedaan"

Paul Herygers spreekt over van der Poel en is duidelijk over van Aert: "Daarom hebben ze dat gedaan"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Wout van Aert gaan ons nog jaren mooie duels schenken. Op de weg, in het veld, ... Er staat nog veel te gebeuren. Maar niet binnen twee maanden op het WK veldrijden, want daarvoor past Wout van Aert.

Paul Herygers heeft wel wat te zeggen over de nieuwe aanpak van Wout van Aert voor deze winter. En over hoe hij naar het voorjaar zal trekken. De gemiste kans van vorig jaar speelt mee volgens de ex-wereldkampioen.

"Die nederlaag op het WK veldrijden heeft Van Aert dwars gezeten. Als hij daar had gewonnen, zou hij wel aan zijn vertrouwde formule hebben vastgehouden", aldus Herygers bij Sporza.

Wout van Aert & co hebben snel moeten schakelen

"Hetzelfde geldt voor zijn voorjaar op de weg. Als dat geslaagd was geweest, zouden ze niets veranderd hebben. Nu hebben ze heel snel moeten schakelen."

Mathieu van der Poel kan dus zo goed als onbedreigd naar een zesde wereldtitel veldrijden gaan. "Iedereen weet ook een beetje wat Van der Poel wil. Het lijkt mij niet verstandig om de leeuw dan uit te dagen. Laat hem maar gedijen." Volgens Herygers komt het record van Erik De Vlaeminck sowieso ook in gevaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties