Klimaatverandering dwingt UCI tot het nemen van maatregelen

Klimaatverandering dwingt UCI tot het nemen van maatregelen
Foto: © photonews

De UCI heeft al sinds 2015 een 'Extreme Weather Protocol'. Maar daar voegt het nu ook het 'High Temperature Protocol' aan toe.

Het Extreme Weather Protocol had betrekking op alle soorten van extreem weer, van bijzonder hoge temperaturen tot stormweer. Maar het  wil de UCI de renners nog meer beschermen tegen hoge temperaturen.

"Met het oog op de klimaatveranderingen waarmee de wereld de afgelopen jaren is geconfronteerd, wil de UCI de optimale omstandigheden voor het organiseren van wegwedstrijden in warme klimaten beter definiëren met een nieuw protocol voor hoge temperaturen."

Renners beschermen

Als het High Temperature Protocol wordt ingeroepen tijdens een wedstrijd, zal een werkgroep met alle stakeholders bijeen geroepen worden. Daar zal dan een actieplan besproken worden "om de risico’s voor de gezondheid en veiligheid van de renners te beperken."

Voorbeelden zijn onder meer de start verplaatsen naar schaduwrijk gebied, het voorzien van koude dranken en ijs tijdens de koers, het verhogen van het aantal motoren die voor bevoorrading kunnen zorgen, het wijzigen van de startuur of zelfs het neutraliseren van delen van de wedstrijd.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties