Richard Plugge haalt uit na harde kritiek van andere ploegleiders over Uijtdebroeks

Richard Plugge haalt uit na harde kritiek van andere ploegleiders over Uijtdebroeks
Foto: © photonews

De transfer van Cian Uijtdebroeks zorgde voor heel wat kritiek op Jumbo-Visma. Richard Plugge, de ploegbaas van de Nederlandse ploeg, heeft daarop nu gereageerd.

Jumbo-Visma kreeg kritiek van andere ploegbazen voor de transfer van Uijtdebroeks. Onder meer Cédric Vasseur (Cofidis) had harde woorden voor ploegbaas Richard Plugge. 

"Wat is dit opnieuw van de AIGCP-voorzitter? (de belangenvereniging voor professionele wielerploegen, nvdr.). Je moet de regels respecteren en onmiddellijk opstappen", zei de Fransman. 

Niet snel een mening over anderen

Maar die kritiek doet Plugge weinig. "Ik schrik niet meer zo van het rumoer dat er ontstaat, misschien komt het omdat ik dit al tien jaar doe", zegt Plugge bij In de Leiderstrui. 

"Voor mij persoonlijk, hoe ik dingen bekijk, is het zo dat ik niet zo snel een mening heb over iets waarvan ik niet precies weet wat er speelt op de achtergrond", stelt Plugge nog. 

Plugge stelt dat hij verkozen zich als voorzitter van de AIGCP met een meerderheid van de stemmen, omdat hij een duidelijk plan had. En dat zorgde onlangs voor het SafeR-project, een onafhankelijke instantie die de wielersport veiliger moet maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties