Evenepoel spreekt klare taal over Vingegaard, Pogacar en Roglic wat de Tour betreft

Evenepoel spreekt klare taal over Vingegaard, Pogacar en Roglic wat de Tour betreft
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel gaat in de Tour de strijd aan met Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Maar toch gaat hij er niet van uit dat hij al op hun niveau is.

Na twee jaar van duels tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard in de Tour, mengen ook Primoz Roglic en Remco Evenepoel zich dit jaar in de debatten voor de eindzege. Maar zich vergelijken met hen doet Evenepoel nog niet. 

"Zij hebben al betere resultaten gereden dan mij in een grote ronde", zegt Evenepoel bij HLN. Hij verwijst onder meer naar de eindzege van Roglic in de Vuelta en Giro en de Tourzeges van Pogacar en Vingegaard. 

"Ik denk wel dat ik onder die drie sta, maar als ik op niveau ben en er een eerlijke strijd is, dan kan ik wel aan hun ondergrens komen. Maar om nu te zeggen dat ik op hun niveau sta, dat is wat te vroeg."

Klaar voor de Tour

Maar volgens Evenepoel is het wel tijd om de Tour een eerste keer te rijden. Hij begint dit jaar toch al zijn zesde profjaar en op zijn 24ste (op 25 januari verjaart Evenepoel, nvdr.) is elke editie die hij overslaat een gemiste kans. "Mentaal en fysiek ben ik er klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties