Bondscoach Vanthourenhout onthult zijn grote favoriete voor het BK en zegt ook waarom

Bondscoach Vanthourenhout onthult zijn grote favoriete voor het BK en zegt ook waarom
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag strijden al vier categorieën voor de Belgische titel in Meulebeke. Wie volgt bij de elite dames Sanne Cant op? Bondscoach Vanthourenhout geeft zijn inkijk.

Zaterdag vanaf 15u15 mogen de vrouwen strijden voor de Belgische titel. Sanne Cant kan haar 15de titel op rij pakken en zo het record van de Amerikaanse Katie Compton evenaren. Laura Verdonschot wordt wellicht haar grootste uitdager. 

"Er zijn natuurlijk ook onder meer Marion Norbert Riberolle en Alicia Franck, maar als ik het echt over de topfavorieten voor de eindzege moet hebben, dan kom ik toch eigenlijk uit bij Laura Verdonschot en Sanne Cant", zegt bondscoach Vanthourenhout bij Belga. 

Cant topfavoriete

Maar als de bondscoach toch één favoriet moet aanduiden, dan gaat hij toch voor Cant. Omdat zij volgens Vanthourenhout kan terugvallen op een pak ervaring én het niet meer echt hoeft voor haar. 

"Natuurlijk is een renster eergierig en zal zij zeker knokken en haar niet zomaar naar de tweede plaats laten verdringen. Ik verwacht een mooie titelstrijd bij de vrouwen en dus ook een mooi BK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties