Titelverdediger Sanne Cant bijt stevig van zich af voor het Belgisch kampioenschap

Titelverdediger Sanne Cant bijt stevig van zich af voor het Belgisch kampioenschap
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant kan zaterdag voor de 15de keer op rij de Belgische driekleur veroveren in het veldrijden. Maar zelf is ze daar niet zo mee bezig.

Bij enkele van de Belgische titels van Sanne Cant kon je haar naam vooraf al invullen in potlood als winnares. Dit jaar lijkt de strijd voor de tricolore de spannendste in jaren te worden en start Cant niet als topfavoriete. 

Voor Cant zelf is die 15de Belgische titel op rij geen must. "Zou die 15de titel leuk zijn? Natuurlijk. Maar voor mij hoeft er niets meer. Ik ga er alles aan doen om die trui te bemachtigen, maar als het niet lukt, dan is dat zo", zegt ze bij Sporza. 

Niet meer beïnvloedbaar

De tegenstand is volgens Cant ook groter dan de voorbije jaren, met Marion Norbert-Riberolle en Laura Verdonschot als grootste uitdagers. Cant ziet zichzelf dan ook niet als de topfavoriete voor de titel. 

Het zal vandaag en zaterdag nog dooien, waardoor het parcours zwaarder wordt en meer op maat van Cant. Al ziet ze dat zelf niet zo. "Het parcours maakt mij eigenlijk niets uit. Mentaal ben ik niet zo beïnvloedbaar meer. Misschien is dat een voordeel op de rest."

Dat een 15de titel geen must is voor Cant maakte ze al duidelijk. "Over 10 jaar weten de mensen toch niet meer exact hoeveel keer Sanne Cant Belgisch kampioene is geworden." Ze is al tevreden met 14 Belgische titels, drie Europese titels en drie wereldtitels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties