E3 Saxo Classic neemt ingrijpende maatregel: "Geen koers in 2024"

E3 Saxo Classic neemt ingrijpende maatregel: "Geen koers in 2024"
Foto: © photonews

De derde editie van de E3 Saxo Classic voor vrouwen komt er niet. Dat besliste de organisatie van Leiedal Koerse zoals de wedstrijd officieel heet.

Leiedal Koerse organiseerde in 2022 voor het eerst de wedstrijd voor dames elite. Die stond op de laatste zaterdag van april gepland, met start en aankomst in Bavikhove. De koers werd voor dit jaar gepromoveerd naar categorie 1.1, maar komt er dan toch niet.

"Het was de bedoeling vanaf 2025 de dameskoers te laten rijden op de klassieke vrijdag van de WorldTour-wedstrijd E3 Saxo Classic voor mannen. Dit met start en aankomst aan het Forestiersstadion van Harelbeke”, zegt woordvoerder Jacques Coussens van de E3 Saxo Classic Harelbeke in een mededeling.

Er zijn enkele problemen die de besturen nu doen besluiten om de koers niet meer te organiseren. Als eerst wordt naar de kalender gekeken.

“Op de donderdag voorafgaand aan de E3 Saxo Classic voor mannen is er de WorldTour-koers voor vrouwen in De Panne en op de zondag daaropvolgend Gent-Wevelgem. Beiden houden vast aan hun statuut en datum. Daar een derde WorldTour-koers tussen duwen bleek op korte en middellange termijn onmogelijk.”

Maar ook economisch zijn er de nodige problemen. “De organisatiekosten blijven maar stijgen, terwijl de aantrekkingskracht voor sponsors onder de groeiverwachtingen blijft. De organisator vreest dat de laatste editie te verlieslatend zou uitdraaien en wou niet eindigen met een schuldenberg. Daarom besloot het bestuur van de Nieuwe Velovrienden, wegens gebrek aan langetermijnperspectief op de kalender en wegens gebrek aan gezonde financiële vooruitzichten, de stekker uit Leiedal Koerse dameswedstrijd te trekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties