Rijdt Van der Poel zondag zijn laatste cross uit zijn carrière? "Zou mooi zijn"

Rijdt Van der Poel zondag zijn laatste cross uit zijn carrière? "Zou mooi zijn"
Foto: © photonews

Zondag wordt het WK veldrijden gereden. Het zou wel eens de allerlaatste cross uit de carrière van Mathieu van der Poel kunnen zijn.

Mathieu van der Poel sluit zijn crossseizoen zondag af met het WK in het Tsjechische Tabor. Al gonst het ook van de geruchten dat het wel eens zijn allerlaatste cross ooit zou kunnen zijn.

In december liet de Nederlander tijdens een stage in Spanje immers weten dat hij wel eens een winter zonder crossen zou willen meemaken.

“Dat moet ik toch nog effe bekijken. Op zich zou het wel mooi zijn. Mijn eerste wereldtitel behaalde ik in Tabor, om dan volgende week opnieuw in Tabor mijn laatste wereldtitel te behalen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Toch lijkt Van der Poel nog geen afscheid te kunnen nemen van hetgeen hij o zo graag doet. “Maar een beslissing heb ik nog niet genomen. Als ik het graag doe, blijf ik het sowieso doen. Maar het moet zinvol zijn.”

Van de laatste vijf maanden bracht Van der Poel er vier door in Spanje. Maar de regerende wereldkampioen zou er geen probleem van maken om volledig in het zuiden te overwinteren.

“Er wordt op de cross altijd veel verwacht veel van mij, er heerst altijd een drukte. Voor het hoofd zou een winter zonder cross niet slecht zijn”, is hij heel erg duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties