WK Veldrijden Mannen 2024

De climax van het veldritseizoen vindt steevast plaats op het WK veldrijden en dan met name bij het WK veldrijden bij de mannen. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het WK veldrijden bij de mannen.

Meeste belangstelling

Het WK veldrijden is het kampioenschap georganiseerd door de UCI om de nieuwe wereldkampioenen in verschillende categorieën aan te duiden, bij zowel dames als heren. Met een regenboogtrui en gouden medaille als beloning voor die wereldkampioenen. De renners en rensters die tweede en derde eindigen, ontvangen respectievelijk de zilveren en bronzen medaille. Het is al sinds 1950 dat het WK jaarlijks georganiseerd wordt. De meeste belangstelling gaat toch wel telkens uit naar de elitewedstrijd bij de mannen.

Opvolger voor Pidcock

Op het WK veldrijden 2023 bij de mannen zal de strijd losbarsten om de opvolger te worden van Tom Pidcock. Die maakte op het vorige WK in het Amerikaanse Fayetteville maximaal gebruik van de afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel om solo naar de wereldtitel te rijden. In het Nederlandse Hoogerheide moet blijken wie in de voetsporen van Pidcock treedt en ook op de erelijst met wereldkampioenen terechtkomt.

Het WK veldrijden voor heren is in 2023 voorzien voor zondag 5 februari. De start van het WK veldrijden bij de mannen is gepland om 15u in de namiddag. Ongeveer een uurtje later kennen we dan de nieuwe wereldkampioen bij de elite.

Laatste nieuws uit WK Heren 2024

Meer nieuws