WK Veldrijden Mannen 2023

De climax van het veldritseizoen vindt steevast plaats op het WK veldrijden en dan met name bij het WK veldrijden bij de mannen. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het WK veldrijden bij de mannen.

Slotakkoord op WK veldrijden

Het WK veldrijden 2023 bij de heren elite is het slotakkoord van de driedaagse in het Nederlandse Hoogerheide en zal plaatsvinden op zondag 5 februari. De start wordt gegeven om 15u. Ongeveer een uur later zullen we dan weten wie zich tot de nieuwe wereldkampioen veldrijden kroont en de opvolger is van Tom Pidcock. De Brit veroverde in 2022 de wereldtitel in het Amerikaanse Fayetteville. Andere grote namen zoals Wout van Aert en Mathieu van der Poel deden toen niet mee.

Van Aert en Van der Poel er nu bij

Ook omdat het WK doorging in Amerika en vanwege gevolgen die de jetlag en voorbereiding konden hebben op hun veldritseizoen. Dit jaar hebben Van Aert en Van der Poel net hun grootste doel gemaakt van het WK veldrijden. Het is dus uitkijken naar een intense strijd om de wereldtitel in Hoogerheide. Alle crossers die dromen van een WK-medaille zullen tot het uiterste moeten gaan om een podiumplaats te kunnen bemachtigen.

Selecties bondscoaches

In de aanloop naar het WK maken de bondscoaches van de verschillende deelnemende landen hun selecties bekend voor de mannenwedstrijd. Bij België en Nederland zijn dat respectievelijk Sven Vanthourenhout en Gerben De Knegt, allebei ex-crossers. 

Laatste nieuws uit WK Heren 2023

Meer nieuws