Belg die vorig jaar op Champs-Elysées won krijgt heel slecht nieuws te horen

Belg die vorig jaar op Champs-Elysées won krijgt heel slecht nieuws te horen
Foto: © photonews

Jordi Meeus was vorig jaar de snelste in de slotrit van de Tour de France. Bij zijn ploeg BORA-hansgrohe kreeg hij nu heel slecht nieuws te horen.

BORA-hansgrohe heeft een belangrijke knoop voor 2024 doorgehakt. Er wordt volop ingezet op een mogelijke Tourzege van Primoz Roglic. Daardoor is er geen plaats voor sprinter Jordi Meeus in de Tourploeg.

Nochtans won onze landgenoot vorig jaar nog op de Champs-Elysées. “Op zich heb ik er niet echt een probleem mee. Deze Tour gaat niet de meest simpele zijn voor sprinters. Na de eerste anderhalve week valt er nog weinig te rapen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Met de komst van Roglic naar BORA-hansgrohe voelde Meeus de bui al een tijdje hangen. “Dan is er voor een sprinter geen plek meer. Voor de ploeg is dit een forse stap vooruit. Hij geeft ons meer aanzien en bracht Marc Lamberts en zijn ervaring van bij Jumbo met zich mee.”

Jordi Meeus zet in op klassiekers

Meeus bekijkt het dan ook niet als negatief nieuws. Op termijn kan hij uit deze beslissing en de komst van Roglic nog heel veel voordeel putten. Onze landgenoot trekt wel naar de Vuelta, maar wil eerst scoren in de klassiekers.

Kuurne-Brussel-Kuurne, De Panne, maar ook Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix worden de grote doelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties