Deel van organisatie BK wielrennen toegekend voor 2025 en 2026

Deel van organisatie BK wielrennen toegekend voor 2025 en 2026
Foto: © photonews

Kortrijk heeft de organisatie voor het BK wielrennen van 2025 en 2026 binnengehaald. Dat doen ze in deelgemeente Rollegem, in samenwerking met Tombroek Koerse.

De Belgische kampioenschappen wielrennen zullen in 2025 en 2026 gehouden worden in Rollegem, een deelgemeente van de stad Kortrijk. Voor de organisatie Tombroek Koerse moet het veel meer zijn dan enkel koers, maar een topevenement met veel meer dan enkel wielrennen.

Voorzitter Tom Van Damme van Belgian Cycling is tevreden met de toewijzing. “We zijn blij dat we dit mee kunnen ondersteunen, een mooie samenwerking tussen de stad en Tombroek Koerse”, klinkt het bij de Krant van West-Vlaanderen.

Rollegem staat in 2025 in voor het Belgisch kampioenschap voor eliterenners zonder contract en beloften (U23 en Elite-2). Het jaar nadien zakken de heren junioren en meisjes junioren af naar Rollegem. Dat zal zo zijn op 27 juli 2025 en 31 mei 2026.

Volgens Wouter Allijns, schepen van Sport in Kortrijk en zelf afkomstig van Rollegem, is dit voor de lokale bevolking een unieke kans om de vedetten van morgen aan het werk te zien, zo gaf hij nog mee op de persconferentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties