Coach van Remco Evenepoel zit er niet mee: "Zou wel erg zijn op zijn 24ste"

Coach van Remco Evenepoel zit er niet mee: "Zou wel erg zijn op zijn 24ste"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Tour de France. Coach Koen Pelgrim ziet het helemaal zitten met zijn discipel.

Koen Pelgrim bouwde gedurende de jaren de nodige kennis en knowhow op om wielrenners te begeleiden. Dat doet hij ook met Remco Evenepoel, met wie hij dit jaar voor het eerst naar de Tour de France trekt.

De bedoeling is een groot cliché: er het maximum uithalen en dan zullen ze heel tevreden zijn. “Een dijk van een dooddoener, ik weet het. Maar ik kan en wil er geen cijfertje op kleven”, vertelt Pelgrim aan Het Laatste Nieuws.

Het is nu al duidelijk dat Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard er bovenuit zullen steken, waardoor de Tour meteen winnen bij zijn eerste deelname voor Evenepoel een zo goed als onmogelijke opdracht lijkt te zijn.

Roglic achter je laten voor podium in Tour

“Podium? Zou supermooi zijn. Maar dat impliceert dat je alvast Roglic achter je moet laten, wat ook geen evidentie is. Laat ons het allerbeste uit Remco proberen te halen. En ervoor zorgen dat hij een consistent niveau haalt.”

Alle andere zaken hebben ze zelf niet in de hand. “We zijn er in elk geval van overtuigd dat hij nog progressiemarge heeft - het tegendeel zou maar erg zijn op z'n 24ste. En stapjes kan zetten, hoe klein ook. Aan ons om die te zoeken en te vinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties