Maxim Van Gils wint meteen na zijn schorsing, Lotto Dstny neemt een pak UCI-punten mee naar huis

Maxim Van Gils wint meteen na zijn schorsing, Lotto Dstny neemt een pak UCI-punten mee naar huis
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maxim Van Gils (24) heeft de 70ste Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De jonge Belg won de korte tijdrit van 5 kilometer, na schrappen van de andere ritten de enige overgebleven etappe.

Na het schrappen van de eerste twee etappes door boerenprotesten moest de organisatie ook de laatste twee etappes schrappen door ‘extrasportevenementen’ in Andalusië. Er was niet genoeg politie beschikbaar om de veiligheid van de renners te garanderen. 

Zo bleef enkel de korte tijdrit van 5 kilometer over, waardoor er een hele hoop UCI-punten te rapen vielen. Dat hadden ze bij Lotto Dstny goed in hun oren geknoopt en de renners van de ploegen reden allemaal bijzonder sterk. 

Lotto Dstny pakt stevige buit

Maxim Van Gils, die zijn eerste koers reed na een schorsing van een maand na een klap in de Japan Cup vorig jaar, verbeterde de tijd van de Italiaan Antonio Tiberi. Niemand kwam nog in de buurt van de tijd van de jonge Belg. 

Ook Juan Ayuso, Tim Wellens en ploegmaat Victor Campenaerts niet meer. Van Gils pakte zo de volle buit van 220 UCI-punten, dankzij de zesde plaats van Sylvain Moniquet kwamen daar nog 70 UCI-punten bij voor Lotto Dstny. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties