Remco Evenepoel onthult waarom hij niet kon wegrijden van zijn concurrenten in Parijs-Nice

Remco Evenepoel onthult waarom hij niet kon wegrijden van zijn concurrenten in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel deed zaterdag een klein zaakje in het klassement van Parijs-Nice. Al kon de Belgische kampioen niet iedereen afschudden.

Op de slotklim van La Madone d’Utelle probeerde Remco Evenepoel zijn concurrenten voor de eindzege in de problemen te brengen. Hij viel twee keer aan, maar geraakte niet af van Roglic, Skjelmose en Jorgenson. 

"De twee aanvallen die plaatsvonden gingen richting de 35, 40 km/h. Dan heb je in het wiel veel meer slipstream. Zo was het moeilijk om sterke klassementsrenners als Jorgenson en Roglic eraf te krijgen", zegt Evenepoel bij Het Nieuwsblad. 

Jorgensen grootste uitdager

Evenepoel volgt in het algemeen klassement op 36 seconden van leider McNulty. Zondag krijgt hij nog een mogelijkheid om toch nog een gooi te doen naar de eindzege. Hij ziet Jorgenson (de nummer 2) als zijn grootste concurrent.

"Het zal niet makkelijk zijn om hem er morgen af te krijgen. Hij heeft voorlopig nog heel weinig zwaktes getoond. Het gaat niet evident zijn om hem er ergens af te schudden. Zeker niet als ze altijd proberen om in het wiel te zetten. Maar dat is hun recht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties