Wuyts en Bakelants maken Evenepoel en Soudal Quick-Step helemaal af na Parijs-Nice

Wuyts en Bakelants maken Evenepoel en Soudal Quick-Step helemaal af na Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel won de slotrit in Parijs-Nice en werd tweede in het eindklassement. Toch zijn Jan Bakelants en Michel Wuyts streng voor Evenepoel en Soudal Quick-Step.

Een rit winnen en zo dicht mogelijk komen bij eindwinst waren de doelen van Remco Evenepoel voor Parijs-Nice. De Belgische kampioen won de slotrit, maar Matteo Jorgenson bleek toch te sterk. Toch was Evenepoel achteraf tevreden. 

Michel Wuyts vindt vooral dat Evenepoel door het falen van Roglic een geweldige kans heeft laten liggen om Parijs-Nice te winnen. Evenepoel vindt dat hij kan bouwen op deze prestatie richting de Tour, Wuyts noemt dat "knuffelkritiek". 

Volgens Jan Bakelants moest Evenepoel Parijs-Nice winnen of een belangrijke les leren met zicht op de Tour. "Maar hij heeft niets geleerd afgelopen week, én hij heeft niet gewonnen", zegt hij bij Wuyts & Vlaeminck. 

Waar is Mikel Landa?

Ook bij de prestaties van de ploeg stelt Bakelants zich vragen. Onder meer Van Wilder en Cattaneo waren niet altijd op de afspraak. Evenepoel kon op de cruciale momenten niet rekenen op zijn ploegmaats. 

"Waarom doet Soudal Quick-Step een transfer van Mikel Landa als je die niet meeneemt naar Parijs-Nice? Ik stel me echt vragen bij de manier waarop ze bij die ploeg alles managen", zei Bakelants nog. 

Landa rijdt vanaf maandag de Ronde van Catalonië, waar hij als kopman wordt uitgespeeld. Daardoor stond de Spanjaard niet aan de start van Parijs-Nice. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties